Начало / Семейство / Празници / Красиви и весели в новогодишната нощ
Снежанка

Красиви и весели в новогодишната нощ

Съществува поверие, че от това как ще посрещнем Нова година и от самочувствието ни в Новогодишната нощ зависи до голяма степен дали тя ще бъде успешна. Затова е важно предварително да се погрижим да бъдем красиви и със самочувствие в празничната вечер, а когато стрелките на часовника започнат да се събират, бързо да намислим какво точно искаме най-много да ни се случи в предстоящата година.

За да бъде всичко перфектно на празника е добре да планираме предварително всичко като отрано се погрижим за своят външен вид и добре премислим как точно искаме да изглеждаме за да се чувстваме неотразими.

Като начало най-важното е да изберете къде и с кого ще прекарате Новогодишната нощ, защото колкото красиви и неотразими да сте, ако не сте с подходящите хора и на подходящото място, посрещането на Новата година може да бъде провалено от неща, които не зависят в този момент от Вас. Затова е добре още в първите дни на декември, а дори и по-рано да премислите и да решите къде и с кого искате да бъдете в тази важна нощ.

Като правило Коледните празници се прекарват у дома със семейството и най-близките роднини, но Новата година може да посрещнете на по-екзотично място и с приятели.

След като вече сте наясно и сте организирали мястото и компанията, е време отрано да се погрижите за външния си вид. Затворете очи и си представете как точно искате да изглеждате…

След като сте изградили своя собствен образ в съзнанието си, започнете детайлната му подготовка и то веднага. Ако сте се изпуснали и по увлекли със сладките изкушения около Вас, сега е момента да си ги забраните за 2-3 седмици и да се освободите от излишните 1-2 килограма, а това ще спомогне гарантирано и за изравняване на тена на лицето. Избягвайте задимени помещения и не прекалявайте с кафето.

Празничният тоалет

Добре е предварително да решите и набавите тоалета си за празника след като добре го обмислите за бъде не само красив, но и удобен. Това е от изключителна важност за самочувствието, а то има огромно значение за визията и излъчването Ви през Новогодишната нощ. И най-скъпият и красив тоалет се обезличава ако е неудобен и влияе негативно на това как се чувствате. Самочувствието и приятното излъчване е половината от красотата Ви в Новогодишната нощ – не го забравяйте.

Погрижете поне две седмици по-рано за кожата и косата си

1. Ексфолирайте с подходящ ексфолиант кожата и то не само на лицето си и я подхранете с хидратантен крем. Добре е да изберете защитен зимен крем, който да не позволява поражения от студения зимен вятър.  Няколко домашни маски за подхранване ще бъдат много полезни. Ако прецените, че кожата Ви има нужда от по-професионална намеса на козметик, отделете време и средства за това. Съобразете се със съветите, които той Ви даде и ако е нужно подменете крема за лице, който сте използвали до вчера. Поне една седмица преди Нова година експериментирайте с грима за да може да сте сигурни, че е най-подходящия.

2. Независимо дали ще променяте прическата си, отрежете краищата на косата си и я подхранете няколкократно с маска за коса преди празника. Особено ако имате дълга коса.  Ако сте решили да променяте цвета на косата си, добре го обмислете и се посъветвайте с доверен човек. Не рискувайте с цвят, който до този момент не сте ползвали, защото това може да помрачи цялата подготовка. Грешката дори да може да се поправи, резултатът пак ще е негативен по отношение на състоянието на косата. Тя трябва да има блясък и да е красива и ефектна, а затова е нужно да не бъде прекалено третирана с бои и обезцветители. С прическата експериментирайте също поне една седмица предварително за да сте сигурни, че точно тя е най-подходящата и е точно тази, която искате.

Вашите ръце и маникюр

Маникюрът е тази част от подготовката, която не бива да пренебрегвате. Особено ако ще разчитате на естествен. Погрижете се за оформянето на ноктите си и тяхното подхранване. Задължително си набавете зимен защитен крем за ръце и го нанасяйте винаги, когато имате възможност. Особено нощно време като може да използвате и да спите с овлажняващи ръкавици. От това, дори да сте позанемарили малко ръцете си, те ще омекнат и ще се подобри вида им. Не бива да забравяте, че вашите ръце ще са на преден план през цялата нощ – на масата. Колкото и да сте добре облечени и с красива прическа, ако ръцете Ви не са перфектни, това може да скапе окончателно самочувствието ви. Достатъчно е да видите, че жената срещу Вас се е погрижила за маникюра си, а Вие сте го подценили като значим детайл.

Красив новогодишен маникюр
Красив новогодишен маникюр

Ако не умеете, доверете се на професионален маникюрист, но в никакъв случай не го забравяйте.

Бодри и отпочинали

Последните дни на декември винаги са доста напрегнати въпреки украсата и предпразничните настроения навсякъде около нас. Дори обикалянето по магазините в подготовка на празниците и набавяне на подаръците за близките ни хора е доста уморително. Затова е много важно така да организирате ежедневието си, че задължително да си осигурите един здрав 8 часов сън. Добре е в дните преди празниците ако е възможно да изместите часовете за лягане по-късно за да може да не Ви се доспи точно в Новогодишната нощ и така да нарушите собствения си комфорт. Същевременно не бива да се преуморявате прекалено в подготовката, а единствената рецепта за това е доброто планиране на всичко. За целта подходящо е да седнете един ден още в първата седмица на месец декември и систематично да направите график за всичко, което мислите че е нужно за перфектният Ви вид в Новогодишната нощ. След това трябва да запишете часовете за козметик или фризьор и да си набавите всички козметични продукти за 2-3 седмици напред.

Може би наистина от това как ще посрещнем Нова година, зависи късметът ни и това какво ще ни се случи през нея. Може би не случайно от векове хората така тържествено и с толкова емоции посрещат всяка Нова година.

Прочетете също

Маргаритки

Цветница е религиозен, но и светски празник

Цветница е светъл християнски празник, който празнуваме винаги в последната неделя преди Великден. Празнуват както православните християни, така и католици и протестанти.В повечето случаи датата не съвпада за всички, а понякога разликата може да бъде дори месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics